Lungau

Nyáron

Bacon ipsum dolor amet corned beef short ribs drumstick, ham hock frankfurter porchetta pork chop ground round. Meatloaf venison chicken, frankfurter short ribs picanha beef ribs ground round tri-tip capicola.

Lungau sírégió

Lungau sírégióba az alábbi pályarendszerek tartoznak:

 • Grosseck-Speiereck,
 • Katschberg-Aineck,
 • Obertauern és
 • Fanningberg

Ezek síbusszal átjárhatóak, de méretüknél fogva napközben nem érdemes buszozni, mert mindegyik pályarendszer elegendő pályát kínál, akár az egyhetes üdülés alatt is.

Grosseck-Speiereck és Katschberg-Aineck között húzódó völgyben található csapatunk új központja, az URBANHOF Panzió.

Grosseck - Speiereck

A Grosseck – Speiereck sípályák az Osztrák Öamtc 2006-os és a 2008 -as felmérésében Ausztria III. legjobb sípályarendszere elismerést tudhatja magáénak.

A sípályák 1100 méteren kezdődnek, és egészen 2400 méteres magasságig tartanak.

Pályarendszer

Összesen 47 km sípálya és számtalan freeride lehetőség

 • Kék: 23 km
 • Piros: 17 km
 • Fekete: 7 km

A sízőket 9 sífelvonó szolgálja, melyek között csupán 3 db húzóliftet találunk a kezdő pályákon.

Katschberg - Aineck

Ide a lungaui régióba tartozik Ausztria két talán leg ismertebb síközpontja is, Obertauern, és Katschberg is. E két hírességet minden héten igyekszünk meglátogatni.

Karintia és Salzburg tartomány határán fekvő síterület ragyogó lehetőségeket nyújt a különböző sporttevékenységekhez.

A 70 km-es pályarendszer 16 felvonót foglal magába. Németül Schischaukel azaz síhinta (sízés egyik hegyről a másikra és vissza) rendszer nyújt különleges élvezetet a hosszú lesiklásokat kedvelőknek. A havat nem csak a magasság, hanem a hóágyúk is garantálják, hiszen a szépen rendben tartott pályák 100 %-a hóágyúzható. Az utóbbi években új négy-, hat- és nyolcszemélyes ülőfelvonókat helyeztek üzembe.

Pályarendszer

Összesen 70 km sípálya

 • Kék: 10 km
 • Piros: 50 km
 • Fekete: 10 km

Fanningberg

Csodás panoráma, széles pályák, barátságos környezet. Itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb pályát.

A kezdők rögtön a tanulópálya elhagyása után nyugodtan felmerészkedhetnek a csúcsra, hisz a “Familienabfahrt” széles, lankás lejtőjén ők is gond nélkül lecsúszhatnak. A bátrabbakat 17 kilométernyi piros és fekete pálya várja, köztük egy csak jól síelőknek ajánlott buckapálya.

Itt – Fanningbergen – található Ausztria leghosszabb 6-os ülő felvonója, a “Samson” lift, vele párhuzamosan pedig a 6 személyes, fűtött, puha ülésekkel kényeztető Zirbenjet felvonó (mindkét lift lehajtható plexivel ellátott), ami lehetőséget nyújt a szűzhósízés örömeinek felfedezésére.

A többi pályától távolabb érintetlen hómezők várnak besízésre, melyek aljáról ugyanúgy vissza lehet csúszni a felvonókhoz.

Családias Hütték várják a sízőket, de esténként az Apres-Ski programok sem maradnak el a pálya alján. A síelni már tudó gyerekeknek a “Boszorkányerdő” nyújt szórakoztató perceket. Hetente egyszer “Szánkóparti” van a 2015 méter magasan lévő Hüttében, ahonnan a kivilágított 6 km hosszú szánkópályán csúszhatunk le az alsó nagy parkolóig.

Pályarendszer

Összesen 24 km sípálya

 • Kék: 11.1 km
 • Piros: 5.8 km
 • Fekete: 7.1 km

Síbérletárak a lungau sírégióban

A síbérletek a képen megjelölt mindhárom síterepre érvényesek. Aineck és Katschberg átsíelhető, Grosseck és Faningberg síbusszal is elérhető.

Scroll to Top